Kivo natuurlijke hondenvoeding

In het trimsalen Hoeba kan je van KIVO natuurlijke hondenvoeding en supplementen aankopen. Op deze pagina vind men al een deel info terug u kan ook altijd even een kijkje nemen op hun website.

Heeft u graag meer info kan u ons altijd contacteren en helpen we jullie graag verder.

waarom vers vlees?

De hond stamt af van de wolf. Deze behoren tot de carnivoren. Het darmstelstel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees.

Hoe maak ik de overstap van droogvoor naar vers vlees?

De overstap van vers vlees naar droogvoer dient geleidelijk aan te gebeuren. Dit komt omdat de ph-waarde van de maag van de hond op droogvoer veel minder zuur is dan wanneer een hond op vers vlees staat. Wanneer een hond op vers vlees staat is het maagzuur van de hond net zo zuur als zoutzuur! En dat moet ook, anders kunnen botten een stuk moeilijker verteerd worden. Ook hebben bacteriën geen kans op overleven in een zure omgeving als deze (lees het kopje ‘de voeding van een carnivoor’). Van de ene op de andere dag de overstap maken zorgt dus voor een te grote verandering wat niet goed is voor de hond. Als er een overstap gemaakt wordt zal er in de eerste week het ontgiftingsproces plaatsvinden. Omdat droogvoer kunstmatige stoffen, conserveermiddelen en E-nummers bevat en vers vlees niet, worden deze op het moment van de switch direct het lichaam uitgewerkt. De hond gaat helemaal terug op zijn natuurlijke voeding en zal alle overtollige afvalstoffen uitscheiden. Diarree en stinken uit de huid zijn dus normale reacties zodra de overstap gemaakt wordt. Dit duurt maximaal een paar dagen.

Overstap op vers vlees voor een hond met een gevoelig darmgestel: Maak eerst je brokken helemaal op en wanneer je de eerste dag start met vers vlees gooi daar dan een beetje kokend water overheen en laat dit afkoelen. Dit doe je 5 tot 7 dagen lang, maar elke dag doe je er steeds minder kokend water overheen. Zo bouw je rauw voeren op en kan de maag en darmflora daaraan wennen.

Hoe kan ik vers vlees combineren met droogvoer

Als je toch een combinatie wil maken in vers vlees en droogvoer, kies dan voor een koudgeperste brok. Vers vlees en een koudgeperste brok hebben hetzelfde verteringsproces wat beter is voor het gehele maag-darmgestel. Een geëxtrudeerde brok zwelt als het ware op in de maag en een koudgeperste brok en vers vlees vallen uit elkaar in de maag. Wilt u toch een geëxtrudeerde brok voeren? Laat dan minimaal 8 uur tussen de maaltijden zitten.

Brokken voor de hond

Gezond, makkelijk en voedzaam is ons uitgebreide assortiment droogvoeding. Hondenbrokjes op maat gemaakt voor elke hond! De koudgeperste brokjes op natuurlijke basis zijn een mooi alternatief voor vers vlees. Naast de hoge percentages vlees en antioxidanten zijn deze brokken ook nog eens koudgeperst. Dit wil zeggen dat er tijdens het productieproces geen hoge verhitting of druk heeft plaatsgevonden. Hierdoor zijn alle vitaminen, mineralen en gezonde bacteriën bewaard gebleven zodat ze optimaal beschikbaar blijven voor jouw trouwe viervoeter. Speciaal voor de gevoelige hondjes hebben we graanvrije koudgeperste brokken met een receptuur op basis van zoete aardappel of erwt. Ook zitten onze brokjes bommetjevol groenten & fruit. Naast veel vlees zit er o.a. brandnetel, paardenbloem, banaan, wortel, tomaat, zeewier, peer, blauwe bes, lijnzaadolie, cranberry, kamille, venkel, Echinacea, Spirulina, glucosamine & chondroïtine en glycine in.

We hebben brokken voor puppies, juniors, volwassen honden, seniors, allergische honden, sporthonden, honden met overgewicht en kleine rassen.

Scroll naar boven